mrb arkadaslar,
17 gun once almanyaya geldim ve henuz kursum da baslamadi fakat cevremdekiler nasil bu kadar sey ogrendigimi soruyorlar ve hatta boyle demelerine bende sasiyorum:)
izlenimlerimden yola cikarak tavsiyelerimin basinda yaptiginiz hic birseyden "utanmamak" var cunku cevre algisi zaten burada tr de oldugu gibi degil cuma cmt mutlaka barlara! gidin ve insanlarla tanisin burada insanlar birbirini tanima esasina gore degil ayni mekanda bulunma esasina gore iletisim kuruyorlar,sinemaya,tren istasyonuna gidin gozlem yapin ilk donemler oldukca zamaniniz oluyor zaten

kaldiki birazda ingilizce biliyorsaniz sirtiniz yere gelmez ama almanca konusmakda israrci olunuz. ve ikincisi " o ulkenin yerlisi bir sevgili edinmek

ben sansliyim belkide ilk hafta sonumda kiz arkadasim oldu onun icin su siralar cok zahmetli olsada halinden memnunmus her alman kizida bole cikmayabilir size tavsiyem ben turk erkegiyim triplerine girmeyin fazla sahiplenici bir tavriniz olmasin bundan cok hosnut olduklarini soleyemicem bize ters gelen durumlar onlara cok normal geliyor bir icki daha icip rahatlamaya calisin

ve her yerde bir not defteri kalem olmazsa olmaz.. benim gibi yeni bir dil ve kulture adapte olmaya calisan herkese kolayliklar dilerim. Almanca mail arkadasligi yapmak isteyen olursada acigim dilerimki bu kadar kisa zamanda ahkam kesmis demeyin nacizane simdiye kadar ki tecrubelerim diyelim hoscakalin