almancax

Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Germany English French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic
Gelişmiş Arama  

Reklamlar

Gönderen Konu: Yabanci dil ... en iyi nasil ögrenilir ??  (Okunma sayısı 4715 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

serakanu

• Neuling
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 1
Ynt: Yabanci dil ... en iyi nasil ögrenilir ??
« Yanıtla #11 : Haziran 24, 2009, 07:38:37 ÖS »
mrb arkadaslar,
17 gun once almanyaya geldim ve henuz kursum da baslamadi fakat cevremdekiler nasil bu kadar sey ogrendigimi soruyorlar ve hatta boyle demelerine bende sasiyorum:)
izlenimlerimden yola cikarak tavsiyelerimin basinda yaptiginiz hic birseyden "utanmamak" var cunku cevre algisi zaten burada tr de oldugu gibi degil cuma cmt mutlaka barlara! gidin ve insanlarla tanisin burada insanlar birbirini tanima esasina gore degil ayni mekanda bulunma esasina gore iletisim kuruyorlar,sinemaya,tren istasyonuna gidin gozlem yapin ilk donemler oldukca zamaniniz oluyor zaten :) kaldiki birazda ingilizce biliyorsaniz sirtiniz yere gelmez ama almanca konusmakda israrci olunuz. ve ikincisi " o ulkenin yerlisi bir sevgili edinmek :) ben sansliyim belkide ilk hafta sonumda kiz arkadasim oldu onun icin su siralar cok zahmetli olsada halinden memnunmus her alman kizida bole cikmayabilir size tavsiyem ben turk erkegiyim triplerine girmeyin fazla sahiplenici bir tavriniz olmasin bundan cok hosnut olduklarini soleyemicem bize ters gelen durumlar onlara cok normal geliyor bir icki daha icip rahatlamaya calisin :D ve her yerde bir not defteri kalem olmazsa olmaz.. benim gibi yeni bir dil ve kulture adapte olmaya calisan herkese kolayliklar dilerim. Almanca mail arkadasligi yapmak isteyen olursada acigim dilerimki bu kadar kisa zamanda ahkam kesmis demeyin nacizane simdiye kadar ki tecrubelerim diyelim hoscakalin
Moderatöre rapor et   Kayıtlı
Reklam Linkleri
almancax

View Profile
« Yanıtla : Temmuz 29, 2010, 11:27:25 ÖS »

ThePrivate

• Neuling
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 7
« Yanıtla #12 : Haziran 24, 2009, 09:50:21 ÖS »
@serakanu

Çok türk olduğu için alman kızlarında türklere karşı önyargı vardır diye düşünüyordum.

Sen öyle bir şey sezdin mi ?

drabazan

• Neuling
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 2
« Yanıtla #13 : Haziran 25, 2009, 10:29:12 ÖÖ »
Merhaba,
Almanca ögrenirken yeni kesfettigim genis kapsamli internet sözlügünü öneririm
http://www.beluka.de/
esen kalin

mavili_mavis

• Voll Mitglied
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 207
« Yanıtla #14 : Haziran 25, 2009, 09:06:21 ÖS »
sevgili esma 'nın  dedıgı gıbı  yanlıslar tabıkı olacak onemlı olan  dogruyu bulmak  arastırmak  ve  insanin  icinde ögrenim azminin  olması da onemlı tabıkı benım almanca ögrenme  merakım kücüklükten berı var  aslında kısmet bu guneymıs ben genelde  kelıme kelıme ogrenıyorum  aklıma ne gelırse almancasını ezberlıyorum ama  artıkelerle  bıraz sorunum  var  bunu nasıl cözebılırım  bana   yardımcı olabılırmısın

jurnal

• Junior Mitglied
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 23
« Yanıtla #15 : Haziran 28, 2009, 11:13:06 ÖÖ »
benim tek sorunum heyacanlanıom biriyle almanca konusurken utanıyorum biraz  :embarassed:zorlandıgım pek bsi yok ama konusurken bsi bilmiomus gbi gelio  ???bi res atılıo beynime  :(

ravzanur

• Junior Mitglied
  • **
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 12
« Yanıtla #16 : Aralık 11, 2009, 09:54:08 ÖS »
benim tek sorunum heyacanlanıom biriyle almanca konusurken utanıyorum biraz  :embarassed:zorlandıgım pek bsi yok ama konusurken bsi bilmiomus gbi gelio  ???bi res atılıo beynime  :(

ayni sekilde busorun bendede oluyor Almanca konusurken bi anda kitleniyorum adeta ve beynim duruyor sanki ,bildiklerimide unutuyorum ve dogru olanlarida yanlis kullaniyorum,genel knusmalar hadi neyse gene konusabiliyorum ama artiklerde cok zorlaniyorum hatta hic konusamiyorum suan zaten haril haril onlari calisiyorum 3 hafdadir ama hala ögrenemedim kelimeleri akkusativ dativ ve genitiv yapamiyorum birtürlü kafam ögrendikce karisiyor.rüyalarimda bile almanca calisiyorum artik ;D

f_tuba26

• Pro Mitglied
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 1279
« Yanıtla #17 : Şubat 05, 2010, 01:47:50 ÖS »
bende aynen sizin gibiyim amlesef biriyle konusurken kitleniyordum hatta unutuyordum ama artik olmuyor artikleri pek takmaynin desemde bazen anlam degisikligi oluyor malesef akkusativ,dativ bunlari iyce kavramak lazim..sonra kendilignden dil uyum sagliyor konsurken agzidan cikyior birden dil buna alisacak ve beyin buna kendini adapte edecek baska caresi cok bide tv felan cok dinliyorum türk tvlerini ve dizileri özlesemde kulak asinaligi ve kelimeleri beyne iyice nüfuz etme bakimindan dinlemek izlemek cok önemli..

RIBERY

• Pro Mitglied
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 472
« Yanıtla #18 : Şubat 05, 2010, 11:34:49 ÖS »
en  ıyı dıl konuşulan yerde ögrenılır ıch lerne auch deutsch
BEN BENI BIRAKTIGIMDA SEN BENI BIRAKMA YA RAB

f_tuba26

• Pro Mitglied
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #19 : Şubat 06, 2010, 01:41:24 ÖS »
katiliyorum sana libery Türkiyede konustugum almanca alamancanin "a" si bile degilmis bunu anladim
dil konusuldugu ülkede en iyi ögrenilir....

RIBERY

• Pro Mitglied
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 472
« Yanıtla #20 : Şubat 06, 2010, 01:44:36 ÖS »
tabi ya bende konuşuyorum yarın oluyor unutuyorum kımle türkıyede almanca konuşüm
BEN BENI BIRAKTIGIMDA SEN BENI BIRAKMA YA RAB

f_tuba26

• Pro Mitglied
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #21 : Şubat 06, 2010, 01:51:47 ÖS »
libery anliyorum seni bende tr de cok gittim kursa ve turzm de calistigim icin pekistirme imkanim oldu..ama yaz sezonu bittimi kisin bile birkac ayda konusmayinca gidiyordu resmen kafamdan konustugum bildigim hersey ve ertesi sene yine azda olsa kitap defter karistiriyordum...konusabilmek icin..sonucta tatil icin gelen misafirlerler anlasmak zorudaydim