almancax

Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Germany English French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic
Gelişmiş Arama  

Reklamlar

Gönderen Konu: Ders 5: Sayılar (0-100)  (Okunma sayısı 20894 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yazyagmuru001

• Ziyaretçi
Ynt: Ders 5: Sayılar (0-100)
« Yanıtla #22 : Eylül 28, 2006, 12:14:08 ÖÖ »
arkadasim turk sayilarini nasil asinai birsekilde ezbere biliyorsak alman sayilarinida ezberledimizde otomatikman ilk iki rakami dusunmeden hepsini anlariz biraz sayilar hakkinda pratik yaparsan o kadarda zor olmadigini goreeksindir eminim
Moderatöre rapor et   Kayıtlı
Reklam Linkleri
almancax

View Profile
« Yanıtla : Mart 12, 2010, 06:26:11 ÖS »

ziyaretci

• Neuling
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 2
« Yanıtla #23 : Eylül 28, 2006, 08:26:23 ÖS »
Arkadaşlar biz Almanca dersi görüyoruz ama derslerde bu cd den dinlediğimizde accaip hızlı numaraları söylüyorlar.Örneğin telefon numaraları gibi.Hızlı söylenincede birşey anlamıyoruz.Daha ilk 2 sayıyı düşünürken adam telefon numarasını bitiriyor.Nasıl desem yani bu olayı nasıl aşcaz ! Sayıları bütün olarak mı düşüncez nasıl yani ? Yardımcı olursanız sevinirm :D

Ama yanlış bilmiyorsam Almancada Türkçeden farklı olarak telefon muraları tek tek söyleniyor buda haliyle okunuşunu kolaylaştırıyor yanlış bilmiyorum değilmi ??

StoraX

• Junior Mitglied
  • **
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 8
« Yanıtla #24 : Eylül 29, 2006, 05:07:30 ÖS »
Arkadaşlar biz Almanca dersi görüyoruz ama derslerde bu cd den dinlediğimizde accaip hızlı numaraları söylüyorlar.Örneğin telefon numaraları gibi.Hızlı söylenincede birşey anlamıyoruz.Daha ilk 2 sayıyı düşünürken adam telefon numarasını bitiriyor.Nasıl desem yani bu olayı nasıl aşcaz ! Sayıları bütün olarak mı düşüncez nasıl yani ? Yardımcı olursanız sevinirm :D

Ama yanlış bilmiyorsam Almancada Türkçeden farklı olarak telefon muraları tek tek söyleniyor buda haliyle okunuşunu kolaylaştırıyor yanlış bilmiyorum değilmi ??

Aslında söylediğiniz doğru olabilirde bizim dinlediğimiz cd de dediğim gibi 2-2-2 şeklinde söyleniyor.Bunun tek yolu da çokça tekrar etmekmiş :) Zaten tek tek okunsa iş kolay,hemen anlarız !

ebrums_e

• Neuling
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 5
« Yanıtla #25 : Ekim 13, 2006, 08:06:06 ÖS »
slm arkadaşlar ben de sayılar konusuna çalışıtken birşey dikkatimi çekti burdaki sayıların okunuşlarıyla bende bulunan kitaptaki okunuşları farıklı hangisi doğru bunların :Örneğin;

bendeki kitapta      dreizehn (draytse:n)
    burda                               (drayseiyn)

acaba hangisi doğru beni bilgilendirirsenin çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler

aybastili ekrem

• Voll Mitglied
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 381
« Yanıtla #26 : Ekim 13, 2006, 10:20:23 ÖS »
slm arkadaşlar ben de sayılar konusuna çalışıtken birşey dikkatimi çekti burdaki sayıların okunuşlarıyla bende bulunan kitaptaki okunuşları farıklı hangisi doğru bunların :Örneğin;

bendeki kitapta      dreizehn (draytse:n)
    burda                               (drayseiyn)

acaba hangisi doğru beni bilgilendirirsenin çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler

ebrums; burada telaffuz farki var.seninki dogrudur.Digeri de dogru telaffuzda bir farklilik olmus,  dreizehn = draytseiyn olmali yani (z) harfi (tset) seklinde okundugu icin t harfi unutulmus.Bir de senin yazinda ki (:) noktali isaret önceki harfin uzatildigini haber veriyor.Buradaki (y) harfide zaten o (:) noktali isaretin karsiligidir.

aybastili ekrem

• Voll Mitglied
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 381
« Yanıtla #27 : Ekim 13, 2006, 10:23:03 ÖS »
yukaridaki gülümsemeleri Iki nokta üst üste yapmistim ama o sekli almis kafanizi karistirmasin!

ebrums_e

• Neuling
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #28 : Ekim 15, 2006, 01:31:15 ÖS »
ben zaten o iki nokta üst üstenin anlamının uzatma olduğunu biliyordumda yinede kafam karıştı işte sizde böyle görünce neyse aybastili ekrem çok tşk ediyorum çok sağol

fcbarcelona20

• Ziyaretçi
« Yanıtla #29 : Aralık 02, 2006, 04:32:51 ÖS »
16 ve 17 nin yazılışını ve telaffuzunu,diğer 6 ve 7 rakamıyla başlayan yada biten tüm rakamlardan farklı olduğunu gördüm.Bu biraz oyaladı beni ama şimdi hem okuyup hemde yazabiliyorum.Hala yeterince hızlı olduğumu sanmıyorum ama daha fazla pratikle bunun üstesinden gelebileceğimi sanıyorum.

mein teil

• Neuling
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #30 : Ocak 24, 2007, 04:07:14 ÖS »
süperr ben 10 a kadr sayabiliodm dewamını bilmiodumm ;)
bewahret einander vor der zweisamkeit

tan_umut_91

• Junior Mitglied
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 26
« Yanıtla #31 : Şubat 20, 2007, 05:37:17 ÖS »
ya çok yararlı oldu hazırlayan arkadaşımızın eline sağlık çok güzel olmuş ama ben 4 ün söylenişinde takılıyorum bide 40 ta sizce ne yapmalıyım?

MuhaяяeM

• ωєвмαѕтєя
  • Administrator
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 1356
« Yanıtla #32 : Şubat 20, 2007, 05:39:42 ÖS »
Mp3 dersler bölümünden sayılar konusunun bulunduğu dosyayı indirip dinlemelisiniz.
Vatani görevimi yapmakta olduğumdan site ve kampanyalarla ilgilenemiyorum, yakında yeni projelerimizle karşınızda olacağız.