|
||
Almanca da Takildiginiz Konulari ve Sorularinizi Buraya Yazip Bilgi Alisverisinde bulunabiliriz.
Hocamdan alinti ... ![]() Saygilar |
||
|
||
--> Konu için arkadaþlar adýna teþekkür ededim. Þimdilik bir sorum yok ama. ![]() Herkese soru sormada þimdiden kolay gelsin. ![]() Cevaplayacak olan Esma-Tantem'e de çok çok kolay gelsin.
|
||
|
||
| ya bende söyle bi problem var. bir gün ncesinden calisiyorum fiileri cümleleri ezvberliyorum onla ilgili cümle kurulumlarina bakiyorum anliyorum. ertesi gün bi bakiyorum ki kelimeleri unutuyorum.dilimin ucunda oluyor ama gelmiyor aklimda. niye böyle oluyor ya. sizce ne yapmaliyim | ||
|
||
Merhaba gravestone, Özellikle az kullanilan yabanci kelimeleri cabuk unutursunuz. Ya da bir dili yeni ögrenmeye basladigimiz zaman en cok kullanilan temel kelimeleri ögrenmeniz gerekir. Kelimeleri aklimizda tutabilmeniz icin cok pratik yapmaniz gerekir. Bir günde 10 kelime yerine 5 kelimeyi ezberlemeye calisin. Ve bunu hergün (aklinizda tutabilene kadar ) yapin. Kelimeleri okuyup yorumlarla akilda kalanlari "harmanlamak". Buda cok güzel bir yöntem. Veya bu benim yöntemim : ![]() Fotografik hafizasi . Buyurun Video : ![]() http://www.uzmantv.com/fotografik-hafiza-nedir Almanca ögrenmek zor ama gerekli . Onun icin emek vermemiz gerekir. Hergün hic aksatmadan ayni Kelimeleri tekrar edin, hafizanizda tutana kadar . Bunun baska yolu yok maalesef. Istekli ve direncli olmamiz gerekiyor. Size bu yolunuzda basarilar dilerim. ![]() |
||
|
||
| bide bisey daha soracagim.bu ayrilabilen fiileeri. o sekilde ogrenmemmi lazim.einschlafen mesela ben bu shlafen i hep einshlafen olarak mi düsünmem lazim. yalnzi olarak kulllanamazmiyim.gerci ayrilabilen fiiller konusuna henus tam bi giris yapmadim ama.simdiden bi on bilgiolsun diye soruyorm | ||
|
||
Kelimlerin anlami ayni degil , bu durumda ayri olarak ögrenmeniz gerekir. einschlafen- uykuya dalmak schlafen - uyumak |
||
|
||
| ozman sizden birsey isteyim ben.günlük hayatta en cok olarak kullanilan bu ayrilabilen fiillerin bi listesini verebilirmisiniz eger var ise. | ||
|
||
Arkadaslar su Konjunktiv II yi bi aciklayabilirseniz sevinirim. ![]() |
||
|
||
| bide future II yi aciklarsaniz iyi olur | ||
|
||
Futur II de bir olayin gelecek zaman icinde olup bitecegini anlatiyorsun. Cümle kurulurken ikitane yardimci fiil kullaniyorsun. werden + Partizip II + Hilfsverb örnegin In einer Woche werden wir unser Haus endlich fertig gebaut haben. Sonunda 1 hafta icinde evimizi yapip bitirmis olacagiz. daha derin bilgisi olan arkadaslarimiz . Daha anlasilir ve ayrintili anlatacaklardir. Nacizane bildigimi paylasmak istedim. |
||
|
||
| ek olarak neben satzede kullanilirkenki seklinide ekleyeyim. Nächste Woche werden wir feiern, weil wir unser Haus endlich fertig gebaut haben werden. |
||
|
||
Almanca da Gercek olup olmadigini bilmedigin gramer kuralidir. Örnek cümle vereyim : Wenn ich so reich wäre, würde ich unbedingt eine Weltreise machen. Tercüme : Eger cok zengin olsaydim kesinlikle dünya turu yapardim. KONJUNKTIV'in kullaným alanlarý: Irreale Wunschsätze - Gerçek dýþý istek cümlesi a) Er ist nicht gesund. Er wünscht sich: Wenn ich doch gesund wäre! Wäre ich doch gesund! b) Die Freunde sind nicht mitgefahren. Wir wünschen: Wenn sie nur mitgefahren wären! Wären sie nur mitgefahren! c) Orhan belügt mich immer. Ich wünsche mir: Wenn er mir nur die Wahrheit sagte! ( veya: sagen würde) d) Ich habe Ahmets Adresse vergessen und wünsche mir: Wüsste ich doch seine Adresse! Kurallar: 1- Gerçek dýþý istek cümlesi wenn ile yapýlabilir. O zaman fiil sonda bulunur. Eðer wenn siz kurulursa, o zaman fiil baþta bulunur. 2- Gerçek dýþý istek cümleleri doch, bloss, nur veya doch nur ile tamamlanmalýdýr. 3- Cümle sonunda ünlem iþareti bulunur. Sitemizde bu konu hakkinda cok Bilgiler hatta pratik yapma Bölümleri bile var http://almancax.com/forum/index.php/topic,3844.0.html Sitemizde hersey mevcut. Biraz arastirmamiz yeterli... ![]() Buyurun http://almancax.com/forum/index.php/topic,1833.0.html Size Kolay gelsin. ![]() |
||
|
||
Sitede hersey var arkadaslar. Biraz bakinmaniz yeterli Kolay gelsin ... Buyurun .... http://almancax.com/online-almanca-dersleri/almanca-trennbare-verben-ayrilan-fiiller.html |
||
|
||
| konjuktiv ile ilgili bilgiye ihtiyacým var yardýmcý olursanýz sevinirim genel anlamýyla konjuktiv anlatýlan bir bölüm var mý acaba | ||
|
||
| Koligee ''versicherungszweig'' ne demek? Bir form doldurdum.Bu kýsým boþ kaldý.. Yardýmcý olabilir misin?? |
||
|
||
| Versicherungszweig: Sigorta dali, kisimi.(Yani ev sigortasi mi? araba sigortasi mi ? privat sigortami ?ya da sigorta da sigortanin kapsama alani ile ilgili olabilir.) Saygilar... |
||
|
||
Jentzsch af edersin . Sorunu simdi gördüm. Tam olarak ne yaziyor kagitta ? |
||
|
||
| Mesajini göndermeden önce bir ileti yazilmistir, Görmek istermisiniz? ![]() Hasan 42 ayni anda yazdik sanirim.
|
||
|
||
Evet öyle oldu. ![]() Bu ne tesadüf...
|
||